3 tips om geld te besparen op jouw telefoonrekening

Heb je een sim only abonnement en geniet je ervan dat je iedere maand slechts een paar euro kwijt bent aan de telefoonrekening? Met de komst van sim only wordt het voor veel mensen mogelijk gemaakt om ook dit gevoel te creëren. Je bent niet meer verplicht om steeds een duur abonnement af te sluiten waar je iedere maand enkele tientallen euro’s voor kwijt bent. Toch is een sim only abonnement niet altijd een garantie dat je een vast bedrag per maand kwijt bent. Je kunt altijd over het abonnement heengaan en dan kan je soms fors bijbetalen. Om dat te voorkomen is het goed om deze drie tips op te volgen zodat je nooit over het limiet heengaat.

1.    Gebruik zoveel mogelijk Wi-Fi

Met de moderne technologieën van dit moment komen er op steeds meer plekken hotspots met Wi-Fi verbindingen. Voor de smartphonegebruiker is dat natuurlijk een prachtige uitkomst, want dat betekent dat iedereen vrije toegang heeft tot het internet op hun smartphone. Wi-Fi maakt het mogelijk om geen gebruik te hoeven maken van MB’s. Aangezien velen en wellicht jij ook maar een beperkt databundel hebben, wil je hier natuurlijk de hele maand mee doen. Gebruik dus zoveel mogelijk Wi-Fi verbindingen om kosten te sparen.

2.    Applicaties uitschakelen

Een andere grote datavreter zijn de applicaties die je dagelijks gebruikt. De ene applicatie verbruikt meer data als de ander. Zaak is dus om na gebruik deze applicatie weer uit te schakelen. Indien deze op de achtergrond meedraait, kost het alleen maar data en dan gaat het wel heel hard met het aantal MB’s. Pas dus op met wat je allemaal open laat staan.

3.    Bellen via chat

Naast de MB’s kunnen de belminuten ook over worden overschreden. Indien je iemand bent die veel belt, kan je dit het beste doen met speciale chatapplicaties waar bellen bij inbegrepen zit. Denk aan Skype of bellen via WhatsApp. Dit scheelt namelijk weer belminuten, want je belt namelijk via het internet. Het kost je dan geen belminuten en dat bespaart weer veel kosten.