5 tips om geld mee te besparen

Veel mensen weten niet dat zij jaarlijks tientallen tot honderden euro’s kunnen besparen door bewust te worden van het verbruik in hun huishouden. Door te letten op het gas, water en het elektriciteitsgebruik kun je bijvoorbeeld ook erg veel besparen. In dit artikel geven wij 5 tips waarmee je gemakkelijk veel geld kunt besparen op jaarbasis.

Tip 1: Koop ledlampen

Ledlampen en spaarlampen zijn veel zuiniger, beter voor het milieu en besparen je ook nog eens geld. Vroeger werden er veel gloeilampen verkocht, deze mogen sinds een paar jaar niet meer verkocht worden omdat deze erg milieuonvriendelijk waren. Halogeenlampen kun je ook beter vermijden, deze zijn namelijk niet zo energiezuinig als een ledlamp of een spaarlamp.

Tip 2: Laat de was natuurlijk drogen

Door de was niet in de wasdroger te doen bespaar je een hoop energie, wasdrogers gebruiken namelijk heel veel energie bij het drogen van de kleding. Je kunt je was beter buiten ophangen als het mooi weer is of binnen op een wasrek hangen.

Tip 3: Zet de verwarming lager

De verwarming kun je het beste voordat je naar bed gaat wat lager zetten, een paar graden verschil merk je toch niet als je slaapt. Dit daarnaast ook doen als je de deur uit gaat, het is namelijk erg zonde als het huis voor niks verwarmd wordt.

Tip 4: Stekkers uit het stopcontact

Veel mensen weten niet dat opladers van apparaten, energie blijven verbruiken ook als het apparaat niet meer op de lader aangesloten is. Het is dus belangrijk dat je de oplader van je telefoon uit het stopcontact haalt als deze klaar is met opladen.

Tip 5: Was op lagere temperaturen

Door op lagere temperaturen te wassen is er minder energie nodig voor het verwarmen van het water. Dit geldt niet alleen voor de wasmachine maar ook voor de vaatwasser, probeer dus vaker op lagere temperaturen te wassen daar bespaar je geld mee. Bij het aanschaffen van een nieuwe wasmachine kun je ook naar het energielabel kijken, deze geeft aan hoeveel energie en water het apparaat verbruikt.