5 tips om je nagellak langer te laten zitten

Als je je nagels pas hebt gelakt en je krijgt binnen een dag of een paar dagen al chips in je nagellak is dat erg irritant. Als je je nagels hebt gelakt wil je er namelijk een aantal dagen plezier van hebben voordat je weer alles opnieuw moet gaan doen. Je kunt een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat je nagellak een paar dagen langer te laten zitten, wij geven je tips hoe je dit kunt doen.

Tip 1: Maak je nagels schoon

Voordat je je nagels gaat lakken is het erg belangrijk dat je nagels goed schoon en vetvrij zijn. Je kunt je nagels schoonmaken met azijn of met nagellakremover dan zorg je ervoor dat je het vuil verwijderd en dat je nagellak beter hecht aan je nagels en dus langer blijft zitten.

Tip 2: Niet schudden

Veel mensen schudden hun nagellak voordat ze het gebruiken, maar wat mensen niet weten is dat je daarmee bubbels creƫert in de nagellak. Door deze luchtbelletjes hecht de nagellak minder goed en komen er eerder chips in je nagellak. Je kunt in plaats van het potje te schudden deze tussen je handen rollen, zo zorg je ervoor dat je de nagellak goed mengt zonder dat er belletjes ontstaan.

Tip 3: Goed laten drogen

Nagellak blijft langer zitten en de kleur ziet er vaak beter uit als je meerdere laagjes nagellak over elkaar heen doet. Maar het kan soms lastig zijn om je nagellak niet te verpesten als je net meerdere laagjes hebt aangebracht, omdat het vaak veel langer duurt voordat je nagels dan droog zijn. Je kunt het beste genoeg tijd nemen om je nagellak na elk laagje goed te laten drogen, dan ziet je nagellak er mooi uit en kun je het niet zo snel verpesten.

Tip 4: Gebruik een topcoat

Als je nagellak helemaal droog is kun je een topcoat aanbrengen. Dit is doorzichtige nagellak waarmee je je nagellak kunt beschermen en het geeft je nagels een mooie glans.

Tip 5: Gebruik een nageldroger

Door een nageldroger te gebruiken zorg je ervoor dat je nagellak goed hard wordt. Daarnaast hoef je als je een nageldroger gebruikt niet na elk laagje een hele tijd te blijven wachten totdat dit droog is, het gaat namelijk een stuk sneller dan als je je nagellak natuurlijk laat drogen.