Aanschaffen van verfartikelen

Gaat u uw woning opnieuw aankleden? Dan zijn er natuurlijk veel aspecten die aangepakt moeten, maar in de meeste gevallen kunnen, zoeken. Zo kunt u nieuwe meubels aanschaffen, maar is het ook mogelijk om de hele woning in een nieuw jasje te steken door aan de slag te gaan met de uitstraling. Hierbij is het verven of behangen van de muren en eventueel het plafond van essentieel belang.

Afhankelijk van het oppervlakte

Natuurlijk moet u allereerst naar de oppervlakte van het te beschilderen of behangen gedeelte kijken. Wanneer u namelijk een groot oppervlakte wilt (en misschien wel moet) aanpakken raden wij u een verfspuit aan. Een verfspuit kopen kan gemakkelijk via het internet, maar er moet wel op een aantal zaken gelet worden. Allereerst moet u ervoor zorgen dat de spuit van goede kwaliteit is, want u wilt namelijk niet dat deze na een aantal keer gebruiken alweer aan vervanging toe is. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de verschillende aanbieders. De prijsverschillen kunnen namelijk nogal groot zijn tussen hetzelfde product bij verschillende aanbieders.

Wilt u vooral kleinere oppervlakten en klussen aanpakken? Dan is het kopen van een aantal goede kwast al zeer goed om te doen. Let hierbij weer op de prijs – kwaliteit verhouding.

Schoonmaakmiddelen zijn noodzakelijk

Naast verfartikelen is het natuurlijk ook verstandig om de nodige schoonmaakmiddelen in huis te halen. Zo moet u voor voldoende azijn en terpentine in huis zijn om eventuele fouten te herstellen en alle verfresten te verwijderen.

U doet er goed aan om een verfroller na een aantal keer gebruiken (wel met dezelfde kleur) te vervangen en niet proberen om schoon te maken. Het resultaat van het gebruik zal waarschijnlijk niet meevallen en hierdoor zult u met een ontevreden gevoel rondlopen. Zorg voor oude kleding of eventueel een overal wanneer u gaat schilderen, want vaak gaan uw kleren volledig onder de verfresten zitten.