Aanwijzingen van een succesvolle Magento webshop

Bent u van plan om een webshop op te zetten? Of heeft u al een webshop maar werkt deze niet geheel naar behoren? Dan zult u erover na kunnen denken om een nieuw systeem erachter te hangen. Zo kunt u kiezen voor een Magento webshop. Dit is een redelijk eenvoudig systeem die u zelf kunt aanpassen wanneer het eenmaal op een professionele manier is neergezet. Wij zullen u een aantal aanwijzingen geven om uw webwinkel tot een succes te brengen.

Opmaak van de webwinkel

Eén van de belangrijkste aspecten van een succesvolle webshop is de opmaak. Allereerst moet u ervoor zorgen dat u gebruik maakt van verschillende kopteksten. Dit kunt u doen van H1 tot en met H6. Hoe lager het getal achter de H, hoe belangrijker het zal zijn en hoe meer waarde er aan wordt gehecht door de robot van Google. Heeft u bijvoorbeeld verschillende categoriepagina’s? Dan moet u ervoor zorgen dat de naam van de categorie is verwerkt in de H1, zodat deze kan worden uitgelezen door de robots.

Ook doet u er goed aan om bij een Magento webshop te kiezen voor een looppad door de website. Bijvoorbeeld bij kleding kunt u kiezen voor; heren, heren schoenen, sportieve heren schoenen. Zo hebben de bezoekers een duidelijk beeld van wat zij allemaal hebben doorlopen en waar zij zich bevinden.

Content is belangrijk!

Veel webshops laden alleen maar hun producten in via de achterkant van de webshop. Om een succesvolle Magento webwinkel te maken raden wij u aan om ook informatieve content hierop te plaatsen. Zo weten de zoekmachines waar de pagina’s over gaan en kunnen zij deze vindbaar maken in hun zoekmachines. Ook de klant zal dit waarderen, want zo weten zij precies wat er wordt aangeboden en hebben zij nog wat extra informatie over de producten.