Adviezen bij online solliciteren

Bent u van plan om op zoek te gaan naar een nieuwe baan? Of gaat u voor het eerst de arbeidsmarkt op? Dan zijn tegenwoordig bijna alle bedrijven gericht op online sollicitaties en dus via de e-mail. Veel personen stellen een mail op maar kijken niet naar de kleine aspecten hiervan. Bedrijven letten natuurlijk goed hierop en daarom zullen wij u adviezen geven voor het online solliciteren.

Opmaak de mail

Allereerst moet u zorgen dat de opmaak van het geheel goed en verzorgd is. Zo moet u ten eerste een persoonlijke emailadres hebben. Dus niet een emailadres die u vroeger gebruikte, maar iets met uw voor- en achternaam. In het onderwerp van de mail moet duidelijk beschreven staan waar het om gaat. Wanneer u een cv, sollicitatiebrief of een ander bestand wilt meesturen kan dat, maar zorgt er wel voor dat dit klopt qua grootte van het bestand.

Kloppende informatie

Bij het solliciteren op een bepaalde functie zult u natuurlijk een motivatiebrief moeten hebben. Deze brief moet u te allen tijde aanpassen op de functie die u gaat bekleden. Dit geldt ook voor de door u gemaakte cv. Zorg ervoor dat dit inspeelt op de missie en visie van het bedrijf, zodat zij zien dat u (misschien niet direct) affiniteit heeft met het bedrijf.

Ook doet u er goed aan om een professionele foto te gebruiken. Deze kunt u gemakkelijk van bijvoorbeeld uw LinkedIn profiel afhalen. Dit zorgt ervoor dat de recruiters meteen een duidelijk beeld van u als zakelijk persoon hebben. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u een ‘grappige’ foto bijstuurt, behalve wanneer hier naar wordt gevraagd natuurlijk.

Tip

Woont u in Amsterdam en zoekt u daarom ook een studenten bijbaan in Amsterdam? Zorg ervoor dat u mogelijke werkplekken met elkaar vergelijkt. U moet hierin de benodigde ervaring meenemen, maar ook het gewenst aantal uren per week.