Adviezen rondom het lenen van geld

Ligt er een grote aankoop in het verschiet? Of heeft u een onverwacht defect in uw woning? Dan is het natuurlijk goed om te weten hoe u dit gaan financieren. Het beste is om het geld al in bezit te hebben en het dus van het eigen vermogen te betalen, maar in sommige gevallen is dit niet mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer u er geen rekening mee had gehouden of dat het aankoopbedrag te hoog is. Wij zullen u een aantal praktische tips geven rondom het lenen van geld, zodat u weet waar u aan toe bent.

Eigen vermogen is verstandig

Wanneer u van plan bent om geld te lenen is het verstandig om allereerst te kijken of de aankoop niet te realiseren is met eigen vermogen. Op deze manier gaat u niet vastzitten aan een lening en dus bijvoorbeeld de aflossing ervan. Ook moet u natuurlijk rente betalen bij een lening en dit is natuurlijk een kostenpost.

Heeft u de mogelijkheid om een onderhandse lening af te sluiten? Dan raden wij u dit aan om te doen in plaats van een lening bij een financiële instelling. Bij een onderhandse lening heeft u te maken met een bekende en hier zullen de voorwaarden natuurlijk anders liggen. U heeft direct contact met een bekende en ook over het rentepercentage kunnen gemakkelijker afspraken gemaakt kunnen worden.

Vergelijken van aanbieders

Kiest u ervoor om een lening af te sluiten? U kunt tegenwoordig gemakkelijk snel geld lenen bij de vele financiële instellingen. Dan doet u er goed aan om de verschillende aanbieders in kaart te brengen. Zo weet u wat de voorwaarden van de leningen zijn, wat de rentepercentages zijn en wat de aflossingstermijnen zijn. U moet ook goed kijken naar het rentepercentage, want in sommige gevallen zal het te mooi zijn om waar te zijn. Het rentepercentage zal dan misschien heel laag zijn, maar de aflossingstermijn is dan heel kort.