Een Apple apparaat laten repareren

Mobiele telefoons en tablets zijn tegenwoordig erg kwetsbaar geworden. Denk bijvoorbeeld aan het scherm van deze apparaten, wat al snel bekrast of gebarsten raakt bij een val. Of denk aan de sleutels en kleine korreltjes zand, die tegen het scherm van uw smartphone schuren als u deze samen in uw broek heeft zitten. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om uw telefoon en tablet hier zo goed mogelijk tegen te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een screenprotector tegen de krassen en een hoesje om barsten en andere beschadigingen tegen te gaan. Mocht uw telefoon toch kapot gaan, laat dan een Apple reparatie uitvoeren voor uw iPhone of iPad.

Zelf een iPhone of iPad repareren

Wanneer uw iPhone of iPad kapot gegaan is, kunt u deze zelf repareren of laten repareren. Er zijn speciale reparatiesetjes verkrijgbaar, waarbij u bijvoorbeeld een nieuw scherm, een schroevendraaiertje en een instructie krijgt. Door de stappen in de handleiding te volgen, kunt u het scherm van uw iPhone of iPad vervangen. Let wel, het is sterk aan te bevelen om dit alleen te doen als u enige ervaring heeft met het repareren van toestellen. Door een dergelijke reparatie zelf uit te voeren, kunnen andere onderdelen namelijk ook kapot raken.

Om dit te voorkomen kunt u de hulp inschakelen van een erkende reparateur. Vaak kunt u uw toestel of tablet in een grote stad inleveren, om een reparatie uit te laten voeren. Simpele reparaties kosten vaak een paar tientjes en zijn dezelfde dag nog voor u uitgevoerd.