Bespaar op uw telefoonkosten door te vergelijken

Een mobiele telefoon kost van zichzelf al veel geld, zeker als u een toestel van de nieuwste generaties koopt. Gelukkig is het mogelijk om telefoonabonnementen met elkaar te vergelijken, zodat u altijd de beste deal vindt. Daarbij kunt u er ook voor kiezen, om een abonnement te nemen zonder mobiele telefoon, een zogenaamd sim only abonnement. Hierbij betaalt u enkel voor het tegoed wat u maandelijks krijgt, waardoor uw maandlasten lager zullen zijn. Ook op zoek naar een goedkoop GSM abonnement? Wij geven u graag een aantal handige tips om te besparen op uw abonnementskosten.

Behoud uw huidige toestel

Wanneer u momenteel nog een mobiele telefoon heeft met een aflopend abonnement, is het niet per definitie noodzakelijk om het abonnement te verlengen. U kunt het toestel ook houden, als deze nog goed functioneert, en overstappen naar een sim only abonnement. Zo wordt uw abonnement een stuk goedkoper per maand, maar kunt u wel blijven bellen, sms’en en mobiele data gebruiken met uw huidige telefoon. Kies bijvoorbeeld voor een sim only abonnement van een jaar, zodat u na een jaar alsnog een abonnement met mobiele telefoon kunt kiezen.

Het voordeel aan een sim only abonnement is dat u het abonnement zelf kunt samenstellen. Zo kunt u het abonnement volledig samenstellen op basis van uw huidige verbruik. Belt u veel per maand, kies dan voor een groot aantal belminuten in uw sim only bundel en minder mobiele data. Andersom kunt u veel mobiele data combineren met weinig belminuten, als u juist veel gebruik maakt van mobiel internet of apps die hieraan gekoppeld zijn. Zo betaalt u nooit voor tegoed, wat u die maand niet gaat gebruiken! Dit is bij een mobiel abonnement met toestel vaak wel het geval.