Datingsites

Het online daten is steeds populairder aan het worden. Verschillende sites bieden u de mogelijkheid aan om mensen te ontmoeten, daarnaast zijn er ook veel apps beschikbaar die u moeten helpen naar het vinden van de liefde van uw leven. Soms kunt u door het overweldigende aantal door de bomen het bos niet meer zien. Om te kijken wat goed bij u past is het slim om verschillende datingsites te vergelijken.

Doelgroep

Er zijn veel datingsites die zich richten op mensen van alle leeftijdsklassen, geaardheden en opleidingsniveaus maar er zijn ook datingsites die zich primair focussen op een bepaalde doelgroep. Zo zijn er sites of apps voor homoseksuelen zoals Grindr maar zijn er ook sites die zich vooral focust op mensen van boven de 50 jaar zoals 50plusmatch.be. Er is zelfs een mogelijkheid om naast uw huidige partner opzoek te gaan naar een extra liefde, hier richt zich bijvoorbeeld secondlove.be zich op. Sommige mensen zijn ook specifiek opzoek naar mensen die hoger opgeleid zijn, hier zijn ook veel sites voor te vinden zoals elitedating.be.

Welke sites zijn populair?

Relatieplanet is de datingsite met de meeste leden van de Benelux. Zoals bij de meeste sites kan je gratis kennis maken met de sites maar zijn de meeste opties dan niet beschikbaar, wanneer u maandelijks of jaarlijks een bedrag betaald zullen deze functies dan wel beschikbaar worden. De verschillende sites hebben elk hun eigen manier van werken, zo werkt bijvoorbeeld Pepper met een profiel met foto’s, geluidfragmenten en video’s van de persoon omdat zij vinden dat zulke dingen meer zeggen over de persoon dan een stuk tekst. Maar er zijn ook sites die het koppelen van mensen wetenschappelijk aanpakken, zoals Be2. Hierbij is het de bedoeling dat u een wetenschappelijke persoonlijkheidstest doet en na het afronden van deze test zal u suggesties krijgen van mensen die volgens de wetenschap het beste bij u passen.

[