Je eerste horloge kopen

Bent u in de situatie dat u een nieuw horloge moet kopen? Of gaat u voor het eerste een passend horloge kopen? Dan zult u merken dat het waarschijnlijk niet zo makkelijk is als u dacht, want door de vele soorten en aanbieders zult u door de bomen het bos niet meer zien. Wij zullen een aantal aandachtspunten voor u benoemen, zodat het nemen van een beslissing een stuk makkelijker zal worden. Wij wensen u allereerst veel plezier met het horloge.

Geschikt uurwerk

Bij het aanschaffen van een nieuw horloge doet u er goed aan om de verschillende uurwerken eens met elkaar te vergelijken. U kunt bijvoorbeeld horloges voor heren kopen in de vorm van automatische horloges, quartz horloges en solar horloges. De automatische horloges zijn tegenwoordig zeer in trek, want deze worden opgeladen door de bewegingen van de mens. Hierdoor hoeft u nooit batterijen te vervangen of terug naar het verkooppunt te gaan.

Maat is belangrijk

U denkt natuurlijk dat wanneer een horloge er mooi uit ziet dat deze dan ook gelijk geschikt is, maar hier vergist u zich in. U moet ook kijken naar de maat van het horloge, want deze moet goed aansluiten op uw pols. Hij moet niet te strak, maar ook zeker niet te los zitten. Daarom raden wij u in de meeste gevallen aan om langs een fysieke winkel te gaan, zodat u de pasvorm van verschillende horloges kunt vergelijken.

Soorten glas

Ook heeft u de mogelijkheid om een keuze te maken voor het soort glas van het horloge. Over het algemeen zijn er een drietal soorten glas te verkrijgen in een horloge, dit zijn; mineraal glas, saffier glas en kunststof. Het verschil zit hem vooral in de sterkte van het glas en de prijs die hoort bij de geleverde kwaliteit. Mineraal glas is bijvoorbeeld in vergelijking met saffier glas een stuk goedkoper, maar krast over het algemeen veel sneller. Denk hier dus ook aan tijdens de aankoop.