Elektronica voordelig aanschaffen

Tegenwoordig hebben mensen steeds meer elektronica in huis. Van huishoudelijke apparaten tot een mobiele telefoon, we kunnen niet meer zonder. Al die verschillende apparaten bij elkaar kunnen zorgen voor hoge kosten. Wil je weten hoe je hierop kunt besparen? Lees dan vooral verder!

Tweedehands

Als het je niet zoveel uitmaakt of je het nieuwste model hebt of niet, kun je elektronica ook tweedehands kopen. Op een site als marktplaats vind je genoeg advertenties. Ook zijn er tegenwoordig veel facebookgroepen waar mensen in hun eigen woonplaats dingen verkopen. Dit heeft echter wel een nadeel; je weet niet goed in welke staat een product is, omdat je alleen foto’s ziet.

Kortingscodes

Bestellen via internet is vaak al voordeliger omdat je makkelijker kunt vergelijken en je je product thuis bezorgd krijgt, maar je kunt ook nog eens kortingscodes gebruiken. Deze vind je onder andere voor MediaMarkt. Beslis wel snel, want kortingscodes zijn maar een beperkte tijd geldig.

Aanbiedingen

Als je toch liever je elektronica nieuw koopt, is een tip om te wachten op aanbiedingen. Veel winkels hebben regelmatig aanbiedingen. Hierbij moet je wel goed opletten wat de originele prijs was, soms is het verschil niet zo groot. Zo kan het zijn dat je bij de ene winkel een aanbieding ziet, wat in een andere winkel de vaste prijs is.

Vergelijken

Het is belangrijk om goed te vergelijken. Zowel verschillende producten van verschillende merken als verschillende aanbieders. Het ene merk is nu eenmaal duurder dan het andere, terwijl er bijna geen verschil is in kwaliteit. Aan de andere kant kan het slim zijn om een net iets duurder product te kopen, omdat deze langer meegaat. Zo bespaar je niet direct, maar wel op de lange termijn. Het vergelijken van verschillende aanbieders is belangrijk omdat er grote prijsverschillen tussen winkels kunnen zitten. Zeker naarmate het product duurder is, kan het prijsverschil tussen aanbieders al snel een paar tientjes zijn.

Kopen bij cashbacksites

Met de komst van het internet zijn er ook nieuwe manieren van geld besparen bij gekomen. Een van die manieren is het bestellen via cashbacksites zoals ZeroDeals. Je bestelt gewoon bij je vertrouwde webshop, maar als je via hun sites naar bijvoorbeeld bol.com gaat krijg je een klein percentage van het bedrag terug. Het nadeel hiervan is wel dat je een bepaald bedrag gespaard moet hebben voor je het kunt laten uitbetalen. Meestal is een aankoop hiervoor niet genoeg.