Fysiotherapie is voor iedereen

Drie miljoen mensen gaan per jaar naar een fysiotherapeut. Iedereen kent wel iemand die met fysiotherapie te maken heeft of heeft er zelfs mee te maken gehad. Studiegenoten, collega’s, familie en vele anderen. Een deel van de patiënten krijgt met fysiotherapie te maken als gevolg van een ongeval, anderen hebben weer te fanatiek getraind. De redenen zijn uiteenlopend en datzelfde geldt voor de aanbevelingen voor een spoedig herstel. In alle gevallen is specialistisch advies nodig, om zo te genezen en ook te voorkomen. Maar dat jaarlijks drie miljoen mensen te maken krijgen met lichamelijke klachten zegt alles over het belang van expertise op het gebied van het menselijk lichaam.

Wanneer is een klacht terecht?

In principe gaat het hier vooral om een gevoelskwestie. Als jij aanvoelt dat het nodig is om externe hulp in te schakelen, dan moet je dat vooral doen. En wel zo snel mogelijk. Wachten is vaak uitstel van executie en kan averechts werken. Het is daarom verstandig om meteen aan de bel te trekken, voordat er verdere complicaties optreden. Hoe sneller je hulp inschakelt, hoe sneller verdere complicaties worden voorkomen en hoe lager de kans op herhaling is. Vooral dat laatste is belangrijk, want herhaling kan leiden tot blijvende schade.

Hoe wordt je geholpen?

Op een persoonlijke manier. Elk lichamelijke probleem is namelijk geen uniek en elk lichaam is anders. Het belangrijkste onderdeel van de geboden hulp is het verhogen van de beweeglijkheid en vooral het wegnemen van eventuele pijn. Dit gebeurt door de zogenaamde ‘oefentherapie’ in te zetten, in een aantal gevallen in combinatie met massages. Tijdens dit proces worden diagnoses vastgesteld en wordt er geluisterd naar je persoonlijke verhaal. Samen wordt dan aan een herstel gewerkt en wordt preventief te werk gegaan. Allemaal zodat jij weer zonder pijn kunt bewegen. Heb jij behoefte aan fysiotherapie in de omgeving Den Haag? Kijk dan snel verder voor meer informatie.