Het geheim van de Kerstelfen en hun echte bestaansreden onthuld!

Oorspronkelijk zag men elfen als wezens die uit het Germaanse heidendom kwamen en die werden gezien als lichtwezentjes die in de hemel woonden. De elfen werden afgebeeld als mannelijk of vrouwelijk, smal of een beetje dwergachtig, jong en onsterfelijk en met magische krachten. Later dacht men dat ze ondergronds leefden, in de bossen, de watervallen en de bronnen. Over het algemeen zag men elfen dus als wezens die controle hadden over wat mensen zagen en voelden. Elfen en feeën worden dan ook vaak geassocieerd met de paddenstoel “Amanita Muscaria”, ook wel “paddo” genoemd, en dit niet enkel in de kunst maar ook bij bewustzijn verruimende ervaringen.

Elven werden al traditioneel geassocieerd met sprookjes en magie, maar omstreeks het midden van de 19de eeuw brachten de Scandinavische volkeren de echte bestaansreden van de elfen naar voren , en dat was om de Kerstman bij te staan. De elfen mochten dan wel zeer hulpvol zijn, hun ondeugendheid werd nog steeds in verhalen uitvoerig verteld. In de sprookjes suggereerde men dat de wijze waarop men door elfen benaderd werd, afhankelijk was van het feit of men al dan niet stout of braaf was. Vooral in Amerika werd het kleine, groene type met puntige oortjes afgeschilderd als de medewerker van de Kerstman, die in zijn atelier op de Noordpool hielp om het speelgoed klaar te maken.

Volgens sommige legendes en na-christelijke folklore, vooral in Europa, zijn elfen ondeugende schavuiten die zich vooral vertonen in tijd op weg naar Kerstmis. Zo vinden we bijvoorbeeld het woord “Albtraum”dat het Duitse woord voor nachtmerrie is, maar tegelijkertijd ook “elfendroom” betekent. Vroeger betekende het woord “Elfendruk” omdat men dacht dat nachtmerries het gevolg waren van een elf die op het hoofd van de dromer ging zitten. Men geloofde ook dat elfen het haar van de mensen gingen vlechten als ze sliepen, dat ze de melk lieten zuur worden en op de loop gingen met de worsten. De mensen van Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen geloofden dat een bord pap bij de huisdeur de elfen ervan weerhield om de allerlei ondeugendheden uit halen met de mensen, vooral tijdens de feestperiode! Vandaag de dag zijn elfen die geassocieerd worden met Kerstmis, symbolen geworden om de kinderen eraan te herinneren braaf te zijn, en dus niet stout te zijn!

De moderne verdedigers van het Joelfeest – Elfen in het zwart !

In onze moderne wereld zien we nu de nieuwste verdedigers van het Joelfeest opduiken, nl. de “Elfen in het Zwart” (E.I.B.). Ze beweren dat ze de opdracht hebben om de geest van Kerstmis te beschermen. Hun kleding-code is zwart en ze beweren van zichzelf dat ze voorzien zijn van elfenintellect, elfenwerktuigen, charme en er goed uitzien. Ze verdedigen de geest van Kerstmis tegen alle opposanten , waaronder ook vrekken, de “heatmizers”(sprookjesfiguur die de warmte beheerst, en zich keert tegen de sneeuw van de kersttijd), gierigaards en ook tegen de pure commercialisatie van het feest. Ze worden beëdigd met de EIB-code en moeten onopgemerkt blijven terwijl ze de geest van Kerstmis levendig houden. Eens de kinderen aangesloten zijn, krijgen ze een officiële EIB Agent diploma en ontvangen ze een speelse opleiding!

Mocht je nog meer willen weten over het verband tussen elven en paddos, bezoek dan eens Trufflemagic.com.