Kies ik een iphone of Samsung toestel?

Dat is de vraag die veel mensen zichzelf stellen zodra ze een nieuw toestel willen aanschaffen. Iphone en Samsung zijn de twee marktleiders op het gebied van high-end mobiele telefoons. Dit is ook de reden waarom de meeste mensen kiezen voor een Samsung of iPhone toestel. Maar moet je nou voor een Samsung of iPhone gaan? Het blijft een lastig keus aangezien de twee merken elkaar nauwelijks ontlopen qua kwaliteit. De een is namelijk niet per se slechter of beter dan de ander. Vaak heeft het namelijk te maken de behoeftes van de gebruiker. Ben je ook aan het twijfelen tussen deze twee merken en heb je wat meer informatie nodig? Dan zit je hier goed. Ik zal namelijk een aantal verschillen tussen de twee toestellen nader toelichten. Na het lezen van dit artikel zal het dan ook makkelijker worden om een keuze te maken.

Het besturingssysteem

Samsung draait op een open source software genaamd android. Open source houdt in dat er een vrije toegang is tot de broncode van het product. Dit betekent dus dat het niet moeilijk is om een applicatie te ontwikkelen voor Android. Apple draait op Commerciƫle software genaamd IOS. IOS is niet vrij toegankelijk, en dit betekent dat niet iedereen zomaar een applicatie kan maken voor iPhone toestellen.

De specificaties

Op dit gebied ontlopen de twee giganten elkaar nauwelijks. Beiden hebben ze een zeer goede camera, vingerafdruksensor, en veel geheugen. Het scherm van de nieuwste Samsung is wel iets beter dan de iPhone. Namelijk 1.080 x 1.920 pixels van Apple tegenover 1.440 x 2.560 pixels van Samsung.

Prijs

Over het algemeen zijn de Samsung toestellen goedkoper dan die van Apple. Een Samsung s7 32gb kost 539 euro, en een iPhone 6s 32gb kost 585 euro. Maar een iPhone is meer waardevast dan een Samsung. Dit heeft met de grote vraag te maken naar goedkopere iPhone toestellen.

Ben je er nog niet uit en wil je de nieuwste prijzen en specificaties met elkaar vergelijken? Klik dan hier als je de verschillende Samsung en Apple toestellen wilt vergelijken.