De koude winter overleven in je slaapkamer? Zo doe je dat!

De donkere, korte en koude dagen zijn weer aangebroken. Het is daarom weer volop tijd om weer te denken aan een plan hoe we onszelf kunnen wapenen tegen deze donkere periode. Natuurlijk zijn er ook volop mooie momenten tijdens de winter, maar soms lijken de dagen wel heel erg kort en donker. Hoe zorg je er nu voor dat je de winter overleeft in de slaapkamer. We geven je graag een aantal tips om jouw slaapkamer ‘winterproof’ te maken.

Het dekbed

Om de koude nachten volop gewapend in te gaan, mag een net winterdekbed absoluut niet ontbreken. Lekker wegduiken in een groot bed en een heerlijk groot deken. Kies bijvoorbeeld voor een donzen dekbed. Dons staat bekend om de goede vochtopname en biedt ook een prima isolatie. Zo zorg je ervoor dat het dekbed je lekker warm houdt. En het staat natuurlijk ook hartstikke knus!

Plaids: zacht en warm

Naast een goed dekbed raden we je ook aan om te gaan voor zachte plaids ook een uitstekend idee. Hiermee heb je niet alleen nog meer warmte, maar ook wordt er ook een bijdrage geleverd aan de sfeer. Een plaid geeft het bed een warme uitstraling. Daarnaast is deze vaak te koop met uiteenlopende ontwerpen. Meer gezellig en kleur! Of voor een neutrale look ga je natuurlijk voor wit of beige.

Sfeervolle kleuren

De kachel is natuurlijk ook één van de onmisbare krachten in de voorbereiding op de winter. Mocht het iets primitiever moeten dan kan het ook met een kruik. Verder zorg je voor donkere tinten in de slaapkamer, die voor meer sfeer zorgen. Wat altijd goed scoort zijn natuurlijke- en houtmaterialen. Verder kun je kiezen voor donkere kussens en sfeervolle verlichting. Met de juiste keuze wat betreft het beddengoed, de verlichting en de aankleding van de kamer ben jij er helemaal klaar voor: winterproof!