Lekker relaxen in een Jacuzzi

Stress is volksziekte nummer één. De kwaal is goed voor ruim zeventig procent van alle huisartsenbezoeken. Essentieel dus om in onze overvolle agenda’s ook tijd in te plannen voor de nodige ontspanning. Het hebben van een eigen Jacuzzi is daarvoor ideaal.

Jacuzzi’s kunnen voor enorm veel ontspanning zorgen. Vandaar dat steeds meer mensen besluiten er één aan te schaffen. Met een eigen Jacuzzi wordt het namelijk mogelijk om thuis net zoveel te genieten als in een lux wellness resort, wanneer je maar wil. Het wordt dan een stuk makkelijker om de nodig me-time in te plannen, die tegenwoordig zo belangrijk is. Maar wat zorgt nou eigenlijk voor die ontspanning? Dat leggen we in dit artikel uit.

Ontspannende werking Jacuzzi
Hoewel een Jacuzzi een relatief nieuwe uitvinding is, is het gebruik van warm water voor ontspanning en gezondheid al zo oud als mensenheugenis. Een warm bad zorgt er allereerst voor dat alle spieren ontspannen. Dat zorgt ervoor dat we ons ook mentaal gezien beter kunnen ontspannen. We zijn beter in staat om ons hoofd leeg te maken, waardoor we scherper en alerter weer aan de slag kunnen. Maar naast deze psychologische voordelen, biedt een Jacuzzi ook enkele fysieke voordelen. Zo verbetert het warme water de bloedcirculatie. Door het warme water gaat het hart sneller kloppen, waardoor het bloed sneller en meer zuurstof en andere voedingsstoffen door het lichaam verspreidt, wat vooral bij sportblessures voor een versneld herstel kan zorgen. Het warme water zorgt er daarnaast voor dat het lichaam transpireert, waardoor afvalstoffen versneld het lichaam verlaten. Een bad in een Jacuzzi past dan ook prima in een detox programma.

Maar naast een warm bad heeft de Jacuzzi meer te bieden. Door de massagejets kan het bad namelijk ook een heel verlichtende werking hebben bij spier- en gewrichtspijn. Het bruisende water zorgt voor een aangenaam tintelend gevoel, dat de aandacht van de pijn afleidt. Daarnaast zorgt het water voor een gevoel van gewichtsloosheid, waardoor er zo min mogelijk druk komt te staan op de zere spieren en gewrichten. Met name bij mensen die te kampen hebben met reuma is regelmatig gebruik van de Jacuzzi dus een enorme hulp. Ook voor hen manifesteert deze pijnverlichting uiteindelijk in meer ontspanning.