Online energie vergelijken loont

Net zoals bij veel andere zaken is het vergelijken van energie online een verstandige keuze. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit wel degelijk tot besparingen leidt en dus loont. Waar veel energieleveranciers nog steeds inzetten op het gebruik van een callcenter om energie contracten te verkopen, blijkt dat de leveranciers die goedkope tarieven hanteren en/of acties draaien het vele malen beter doen!

Extra korting of cashback
Zoals gezegd houden veel energie bedrijven nog steeds vast aan het traditionele ‘cold calling’ door callcenters om nieuwe klanten te bereiken en binnen te halen. Echter zijn er een aantal energie leveranciers die heel succesvol zijn door het inzetten van extra kortingen op de energie prijzen of door extra cashback te geven. Op dat moment is er voor de eindgebruiker ook iets te ‘winnen’ en voelen ze zich veel meer aangetrokken tot de leverancier en sluiten ze uiteindelijk ook een contract af. Wanneer iemand zeer tevreden is over zijn/haar energie leverancier zal deze ook niet zomaar naar een ander bedrijf gaan, het is dus een goede marketingstunt die nieuwe klanten aantrekt. Daarnaast is het voor de consument natuurlijk zeer interessant omdat er ook geld te besparen valt! Omdat er inmiddels heel veel aanbieders zijn, is het moeilijk om in één oogopslag een volledige vergelijking van aanbieders te zien. Echter is dat online nu wel mogelijk, zo kun je op deze website bijvoorbeeld heel eenvoudig alle energieleveranciers met elkaar vergelijken.

Zakelijke inkoop
Bovenstaand voorbeeld gaat natuurlijk over de consumenten kant, echter kun je ook zakelijk veel geld besparen door online energie te vergelijken en in te kopen. Zo zijn er verschillende partijen waarbij je je aan kunt melden voor een collectieve energie inkoop. Samen met veel andere bedrijven wordt in één keer enorme hoeveelheden energie ingekocht en daardoor profiteert iedereen van een korting terwijl de energie van dezelfde kwaliteit is!