Online winkelen met kredietkaarten

Bij het kopen van producten via een online webwinkel, heeft u vaak de keuze uit verschillende betalingsmogelijkheden. De meest gebruikte betalingsmogelijkheid is iDeal, waarmee u rechtstreeks via uw eigen bank betaalt. Naast iDeal kunt u tevens kiezen voor een betaling middels Paypal, een creditcard of bijvoorbeeld een betaling met factuur. Zo vindt u zeker bij Nederlandse webwinkels altijd een betalingsmogelijkheid die aansluit bij uw mogelijkheden. Immers, niet iedereen heeft een creditcard, maar wel iedereen kan met zijn of haar bankpas internetbankieren. Wanneer u echter een aankoop wilt doen bij een buitenlandse webwinkel, is een betaling via iDeal vaak niet mogelijk. U dient hiervoor een kredietkaart te hebben om een bestelling te kunnen plaatsen.

Verschillende soorten kredietkaarten

Kredietkaarten komen in tal van verschillende soorten voor, vrijwel iedere bank biedt z’n eigen kredietkaart aan klanten aan. Daarbij dient u voor sommige kredietkaarten ieder jaar te betalen, terwijl andere kaarten volledig gratis zijn. Welke kredietkaart het beste aansluit bij uw bestedingspatroon, is van verschillende aspecten afhankelijk. Doet u bijvoorbeeld eens per half jaar een online aankoop bij een webwinkel, waar betalen met iDeal niet mogelijk is? In dit geval is het zonde om een kredietkaart voor bijvoorbeeld twintig of zelfs vijftig euro per jaar aan te schaffen. Een gratis variant volstaat in dit geval ook prima.

Wanneer u geregeld grote aankopen doet, zoals aankopen in de elektronicabranche, is een duurdere kredietkaart vaak wel aan te bevelen. Op een goedkope kredietkaart zit vaak ook een lage limiet, waardoor u maar tot een relatief klein bedrag kan uitgeven op de kaart. Als u vaak met een kredietkaart betaalt, is dit vanzelfsprekend niet handig. Via deze pagina kunt u meer te weten komen over de verschillen tussen de kredietkaarten. Tevens kunt u een kredietkaart direct via deze website aanvragen!

Let wel goed op, sommige kredietkaarten zijn alleen aan te vragen door klanten van een specifieke bank.