Op zoek naar de leukste date   

In de afgelopen jaren is het stukken gemakkelijker geworden contact met anderen te leggen. De opkomst van social media heeft het makkelijker dan ooit gemaakt om jezelf te verbinden met vrienden, kennissen en onbekenden. De drempels voor het leggen van contact zijn lager geworden. Vanzelfsprekend heeft dit invloed op de datingwereld.  In dit artikel zullen we een aantal zaken bespreken die met de komst van het internet aangrijpend veranderd zijn.

Structuur van een afspraak
In het vinden van een date zit vandaag de dag geen enkele vorm van structuur meer. Vroeger moest men op iemand afstappen en het beste hopen. Tegenwoordig zijn er door het internet en de talloze datingapps vele mogelijkheden in contact te komen met de persoon die jij leuk vind.

Sociale vaardigheden
Doordat we vandaag de dag zoveel tijd achter een beeldscherm doorbrengen worden onze sociale vaardigheden in zekere mate belemmerd. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren minder goed zijn in het herkennen van emoties. Men kijkt elkaar hiernaast minder in de ogen. Veel jongeren geven aan zich onhandig en kwetsbaar te voelen wanneer er serieuze gesprekken worden gevoerd buiten het beeldscherm om.

Snelle seks
Wanneer we hier zin in hebben is het tegenwoordig niet zo moeilijk meer een bedpartner te vinden. Er wordt veel meer in het hier en nu geleefd dan vroeger en seks is niet meer zo’n serieuze gelegenheid als het ooit geweest is. Er gaan dan ook een stuk meer mensen vreemd als vroeger het geval was.

Applicaties en websites
In de laatste jaren zijn het vooral de mobiele applicaties en websites die de wereld van daten hebben veranderd. Iedereen kent de apps als Tinder en Grinder. Via deze apps en websites is het gemakkelijk geworden met iemand af te spreken die oprecht bij de past. Omdat er inmiddels zoveel datingsites te vinden zijn kan het wel eens lastig worden de juiste datingservice te kiezen. Om de beste gratis datingsites te vinden zijn er wel handige hulpmiddelen gemaakt.