Reisbijstand een must als u op vakantie gaat

Wilt u zorgeloos op vakantie gaan? Zorg er dan voor dat u voordat u vertrekt een reisbijstandsverzekering hebt afgesloten, dit zorgt ervoor dat u tijdens de vakantie niet voor ongewenste problemen komt te staan. Wanneer u een reisbijstandsverzekering afsluit bent u over het algemeen verzekerd voor de volgende punten, dit kan per verzekeraar verschillen.

Bijstand aan personen

Stel u rijdt in Oostenrijk en u krijgt een ongeluk, u wordt ziek in Amerika of een familielid is ernstig ziek geworden tijdens uw rondreis in Zuid-Amerika, daar wilt u natuurlijk niet aan denken. Deze onvoorziene gebeurtenissen kunnen al helemaal naar worden als de kosten uit de pan lopen. Wanneer u een bijstandsverzekering afsluit kan u zichzelf verzekeren tegen zulke kosten, hierbij bent u verzekerd bij overlijden, ongelukken en ziekte.

Pechbijstand

Heeft u pech gekregen in het buitenland? Het wegtakelen van uw auto kan u al gauw veel geld kosten, daarnaast moet er ook nog een vervangen auto worden geregeld en zal de weggesleepte auto moeten worden bewaakt. Met een reisbijstandsverzekering ben u hiervoor verzekerd en zult u bij de meeste verzekering een vervangende auto krijgen wanneer uw auto kapot is gegaan. Door de pechbijstand kunt u met een gerust hart op weg gaan naar uw bestemming.

Annuleringsverzekering

Wanneer u een vakantie hebt geboekt maar je kan toch niet door een onvoorziene omstandigheid dan krijgt u als u onverzekerd bent meestal niet uw geld terug van de reis. Bij een annuleringsverzekering die onderdeel is van de reisbijstandsverzekering krijgt u uw geld wel terug bij bepaalde omstandigheden, dit kan per verzekeraar verschillen welke voorwaarde het hieraan stelt.

Bagageverzekering

Stel u zit te wachten op uw bagage maar deze komt uiteindelijk helemaal niet of is beschadigd. Dit is natuurlijk heel naar en kan ervoor zorgen dat u nieuwe spullen moet aanschaffen of de koffer moet laten repareren. Bij een bagageverzekering kunt u zich hierop beroepen en een financiƫle vergoeding ontvangen ter compensatie van de geleden schade.