Sim only of een abonnement met telefoon?

Veel mensen vinden het lastig om een goed abonnement uit te zoeken, voor mobiele telefonie, het versturen van sms’jes en het gebruik van mobiele data. Wilt u bijvoorbeeld een abonnement in combinatie met een mobiele telefoon, een sim only abonnement of wellicht een ouderwetse prepaid simkaart? Welke simkaart het beste aansluit bij uw verbruik, is van verschillende aspecten afhankelijk. Een simkaart vergelijken, voor het afsluiten van een abonnement, kan om deze reden sterk aan te bevelen zijn. Zo weet u achteraf zeker, dat u niet de verkeerde keuze gemaakt heeft!

Abonnementen en prepaid simkaarten

Allereerst is het belangrijk om voor uzelf na te gaan of u een abonnement wilt, of een prepaid simkaart. Een prepaid simkaart is vrijwel alleen geschikt voor mensen met een mobiele telefoon, die heel zelden bellen of sms’en en daarbij alleen gebruik maken van Wifi-netwerken voor het gebruik van apps. In alle andere gevallen is een abonnement verstandiger. Met een abonnement is het voeren van telefoongesprekken, sms’en en vooral het gebruik van mobiele data een stuk goedkoper.

Mobiele abonnementen komen voor in twee vormen: abonnementen in combinatie met een mobiele telefoon en sim only abonnement. Bij een sim only abonnement betaalt u alleen voor het maandelijkse tegoed wat u krijgt, zoals de belminuten, sms’jes en megabytes/gigabytes. Een sim only abonnement is hierdoor vaak een stuk goedkoper dan een abonnement met toestel.

Zelf een sim only abonnement samenstellen

Een voordeel aan een sim only abonnement, is dat u deze abonnementen vaak zelf kunt samenstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor wat meer belminuten in plaats van mobiele data, of juist andersom voor veel data en weinig belminuten. Op basis van uw verbruik kunt u zo een perfect abonnement voor uzelf samenstellen.