Een spelletje beer pong

American red cups zijn de bekende rode bekers die je veel in films en series ziet. Ze komen oorspronkelijk uit Amerika waar ze ook veel worden gebruikt. Met deze red cups kunnen verschillende drankspelletjes worden gespeeld, erg leuk voor op feestjes of gewoon met vrienden. Eén van deze spelletjes is beer pong, dit spel wordt vooral gespeeld door studenten en het wordt steeds bekender in Nederland. Door verschillende drankspellen is het spel beer pong ontstaan, er is een andere variant van beer pong, dit wordt gespeeld met een palet. Dit spel ontstond rond het jaar 1950 in de Verenigde Staten, het werd voor het eerst gespeeld in een campus van een College.

Beerpong spelregels met red cups

Bij bierpong is het de bedoeling dat de spelers een balletje gooien die in een van de red cups van de tegenpartij recht moet komen. De American red cups die je gebruikt moeten worden gevuld met bier, dit mag ook sterke drank zijn of het kan een alcoholvrij spelletje worden en dat je het gewoon voor de het plezier doet. Er wordt per team 10 red cups op een tafel tegen over elkaar gezet in de vorm van een piramide, de bekers zijn dan gevuld met de drank naar keuze. Het doel van dit spel is om het balletje vanaf een bepaalde afstand in een red cup van de tegenstander te gooien, als dit lukt moet de tegenstander de beker waar het balletje in is gekomen leegdrinken. Een team heeft verloren als deze alle bekers heeft moeten leegdrinken, dit team moet dan ook nog eens de bekers van de tegenstander opdrinken die nog over waren.

American red cups

Het zijn de bekende rode bekers die worden gebruikt bij verschillende drankspelletjes en je kunt er ook gewoon uit drinken. De red cups zijn gemaakt van stevig plastic waardoor de beker lang mee gaat, de red cups kunnen ook worden afgewassen en weer opnieuw worden gebruikt. De American red cup is dus niet zoals de normale plastic bekertjes die we hier in Nederland kennen, de red cups zijn een stuk duurzamer en gaan langer mee. Je kunt de red cups herkennen aan de rode kleur aan de buitenkant, de binnenkant van de beker in wit. De beker is ook groter dan een normale plastic beker, dit is voor een beer pong spelletjes erg handig. Er zijn niet alleen maar rode American cups, je kunt ook kiezen uit bijvoorbeeld blauwe of oranje cups.