Tips voor het kiezen van bedrijfskleding

Wanneer je een winkel bezit, is het handig om bedrijfskleding te hebben voor je personeel. Ten eerste schept het een band tussen het personeel onderling, omdat iedereen op deze manier gelijk is. Daarnaast is het herkenbaar voor klanten, waardoor ze je makkelijker zullen aanspreken bij een vraag. Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van bedrijfskleding? In dit artikel geven we enkele tips!

Kleur

Het meest opvallende aan het shirt is de kleur, belangrijk dus om hier goed over na te denken. Een neutrale kleur is altijd goed, zoals zwart, wit of donderblauw. Maar wellicht leuker en herkenbaarder is om shirts in de kleur van de huisstijl te gebruiken. Daarnaast dien je ook rekening te houden met de doelgroep.

Bedrukken

Om een shirt echt de uitstraling van het bedrijf te geven, is het aan te raden om het shirt te bedrukken met het bedrijfslogo. Zeker wanneer de kleur van het shirt niet direct te linken valt aan het bedrijf, bijvoorbeeld bij een zwart- of wit shirt. Houd er rekening mee dat er bepaalde eisen zitten aan het bedrukken van bedrijfskleding. Wanneer je een T-shirt laat bedrukken moet er namelijk minimaal één zichtbaar beeldkenmerk van het bedrijf op het shirt zitten en deze moet tevens minimaal een oppervlakte van 70 cm2 hebben.

Materiaal

Je wilt dat je personeel het maximale uit het werk kan halen, kleding kan daarin een stuk comfort bieden of juist tegenstaan. Zo wil je geen materiaal hebben waarin je snel gaat zweten of waarin elk druppeltje zweet gelijk te zien is. Wordt er veel fysiek werk verricht? Dan kan je ook kiezen voor een polo, door de dikkere stof is zweet hier namelijk niet tot amper te zien.