Een vakantie naar Turkije boeken

Turkije is natuurlijk een fantastisch land om te genieten van een welverdiende zonvakantie. Er zijn echter wel een aantal punten waar u op moet letten bij het boeken van zo’n vakantie, want het zit net even anders dan een normale vakantie richting het zuiden van Europa zoals Spanje of Italië. Wij zullen u op de hoogte brengen van een aantal aandachtspunten, zodat u weet waar u op moet letten. Ook wensen wij u bij deze een prettige vakantie!

Benodigde papieren

Voordat u daadwerkelijk een vakantie gaat boeken, moet u zeker weet dat u alle gewenste papieren in huis heeft. Zo moet allereerst uw paspoort of identiteitsbewijs nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Op deze manier zult u geen problemen ervaren op de luchthaven. Zorg er ook voor dat u een goede reisverzekering heeft afgesloten, zodat bij eventuele ongevallen u voldoende verzekerd bent.

Naast deze papieren heeft u voor een reis naar Turkije ook een papiertje nodig voor binnenkomst. Een visum voor Turkije is sinds 1 Januari 2015 enkel nog te verkrijgen via het internet. Dit is echter gemakkelijk te regelen en daarom raden wij u aan om dit vroegtijdig te doen. Op deze manier zult u niet veel geld moeten betalen bij aankomst op de luchthaven van Turkije.

Wij raden u aan om een e-visum aan te schaffen. Op deze manier kunt u snel doorlopen bij het inchecken van het visum bij aankomst in Turkije. U doet er ook goed aan om verschillende aanbieders van visa met elkaar te vergelijken, want er zijn veel partijen die veel te veel rekenen voor een visum. De gemiddelde prijs ligt op zo’n €18,- en dit moet u dan als streefprijs hanteren.

Politieke situatie

Wanneer u op dit moment op vakantie gaat naar Turkije zult u merken dat veel aanbieders van reizen u waarschuwen voor de politieke situatie. Zorg ervoor dat u uzelf voldoende laat informeren om geen gevaar te lopen.