Het verbouwen van de zolderkamer naar een zolder slaapkamer

In de meeste huishouden is er vaak 1 kamer die vaak achtergesteld wordt tijdens het indelen en decoreren van de kamers: de zolderkamer. Dit is vaak logisch te verklaren aangezien je vaak een aantal trappen moet oplopen en veel spullen moet sjouwen naar boven, vermoeiend natuurlijk. Hierdoor krijgt de zolderkamer niet de aandacht die het verdiend. Als je er de tijd voor neemt en genoeg inspiratie hebt, dan kan je de zolderkamer verbouwen tot de mooiste (slaap)kamer van je huis. Mocht je van plan zijn om je zolderkamer te verbouwen naar een slaapkamer, lees dan vooral verder voor handige tips.

Handige tips voor de zolder slaapkamer

Het eerste waar je over moet nadenken is de indeling van de kamer en dat er genoeg lichtval is.

Natuurlijke lichtval in je zolderslaapkamer is de mooiste en prettigste manier om wakker te worden. Dan hoef je ook geen irritante wekker meer te kopen die je na een week toch uit het raam gaat gooien. Mocht er niet genoeg ramen zijn voor natuurlijk zonlicht, dan is het een optie om een dakkapel te installeren. Daglicht zorgt tenslotte ook voor een ruimtelijk gevoel.

Isolatie voor de kamer

Een zeer belangrijk punt als je de zolder wilt gaan gebruiken voor een slaapkamer is natuurlijk de isolatie. Het goed isoleren van het dak van de zolderkamer is belangrijk omdat de kamer hierdoor minder onderhevig is aan temperatuurverschillen. Hierdoor kan je ook in de winter gerust op zolder slapen.

Doorschijnende materialen

Vaak is er op de zolderkamer niet veel ruimte. Het versterken van het gevoel van ruimte kan dit probleem voor je oplossen. Dit kan je bereiken door voornamelijk gebruik te maken van doorschijnende materialen. Hierbij kan je denken aan doorschijnende kasten en deuren.

Door de doorschijnende materialen lijkt het net alsof de ruimte doorloopt. Dit is dus een simpele manier om het gevoel van ruimte te versterken.