De voordelen van hot yoga

Hot yoga oftewel Bikram yoga, is yoga dat wordt uitgevoerd in een ruimte van 40 graden. De lessen duren 60 of 90 minuten en bestaan uit 26 oefeningen die er uitgevoerd moeten worden. Er zijn lessen beschikbaar voor zowel beginners als gevorderden, en het is voor jonge en oudere mensen goed te doen.

Verbetering van de bloedsomloop

Bij hot yoga verhoogd de hartslag en wordt er meer zuurstofrijk bloed naar je lichaamsdelen gepompt. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd in de gewrichten, organen en het bindweefsel. Door het uitvoeren van de verschillende oefeningen onder in de warme ruimte worden je spieren en gewrichten flexibeler en stroomt er meer bloed op de plaatsen die normaal gesproken moeilijk bereikbaar zijn.

Reiniging van het lichaam

Doordat je tijdens een hot yoga les zoveel zweet worden al de afvalstoffen uit je lichaam verwijderd, hierdoor krijg je minder snel ontstekingen en puistjes. Daarnaast wordt er door de ademhalingsoefeningen oude lucht uit je longen verwijderd en nieuwe zuurstofrijke lucht geïnhaleerd.

Stressvermindering

Van yoga is het algemeen bekend dat het kalmerend is voor de geest en dat het stress verlagend is, deze voordelen gelden natuurlijk ook voor hot yoga. Stress heeft een groot effect op ons lichaam, onze spijsvertering en immuunsysteem kunnen hier ook erg onder leiden. Door yoga te beoefenen, kalmeer je je geest, breng je je zenuwstelsel in balans en wordt je lichaam gereinigd.

Calorieën verbranding

Een van de grootste voordelen van hot yoga is natuurlijk dat je veel meer calorieën verbrand dan tijdens een gewone yogales. Tijdens één les verbrand je gemiddeld 400 tot 700 calorieën, dit komt vooral doordat de oefeningen worden uitgevoerd in een ruimte van 40 graden. Hierdoor ga je veel zweten en is het ook erg belangrijk om een yoga handdoek, genoeg drinken en goeie (luchtige) sportkleding mee te nemen.