Webdesign word duurder. Of niet?

Het nieuwe jaar 2017 is nogmaar pas begonnen en de regering geeft al nieuwe wetten aangekondigt dat in ons nadeel is, zowel voor particulier als ondernemers. Dit betekent dat mensen terug meer op hun geld zullen zitten. Dat ze minder zullen spenderen en consumeren aan diensten en producten.
Uiteraard niet leuk voor de kleine KMO’s en ondernemingen dat 2017 willen ingaan met de volle moed. Als het leven duurder wordt, moeten de ondernemingen meegaan, zij moeten ook uiteraard hun dienst zoals webdesign, of product verhogen in prijs. Dit verhoogt uiteraard dan ook de concurrentie.

Duurder worden als de concurrentie het doet?

Zorg als bedrijf dat je blijft kwaliteit leveren, dit is zoals bij webdesign.
Veel mensen zullen alternatieven zoeken om een website eventueel zelf te willen maken. Maar wat is beter, laten maken of zelf proberen het initiatief nemen.

Een website zelf maken is uiteraard niet gemakkelijk, je hebt bijvoorbeeld een bedrijf gestart en wil online jouw bedrijf promoten met een eigen website, laat maar zeggen een online visitekaartje. Een website zelf maken is uiteraard goedkoper, maar dan ernaast wel tijdrovend. Wat wil je als ondernemer, uiteraard een professionele en snelle website. Dus zowieso moet je de kennis hebben van verschillende functionaliteiten zoals welke hosting is het beste, overweg kunnen met scripting, toevoegen van domeinnaam enzovoorts…

Voordelen website laten maken?

Het zijn uiteraard nadelen wanneer je zelf een website wil maken.
Wil je een website laten maken, dan kan dit via het ruime aanbod van webdesigers op het wijde internet. Maar dan wil ik terug naar het begin van dit artikel gaan. Word webdesign duurder of niet? En is het nog betaalbaar om een webdesigner in België in te huren?

Wanneer u als ondernemer, KMO, particulier… begint te zoeken naar een webdesigner gebeurt dit meestal via de online wegen, of beter gezegd ‘ De Google zoekmachine.
U vind dan websites van webdesigers met meer info over wat ze aanbieden en een portfolio van de websites dat ze eventueel al gemaakt hebben. Dit geeft dan een indruk van hun ervaring of skillz.
Omtrendt ervaring zijn de voordelen omtrendt het laten maken van een website door een webdesigner:

Webdesigner zorgt voor een professioneel design dat websites mooi, duidelijk en modern oogt voor de bezoeker.
Seo geoptimaliseerde websites voor Google. Dit zorgt voor een betere vindbaarheid in Google.
Mobielvriendelijke websites, mobiel en tablet is niet meer weg te denken bij de bevolking, een webdesign bureau zorgt voor een mooi geoptimaliseerde mobielvriendelijke website.
Professioneel advies wat wel werkt en niet.
Koppeling van meerdere functies zoals Ad-Words, Google Analytics, Google webmaster tools etc.. om te weten hoe de bezoeker functioneert op jouw website of webshop.
Minder tijd spenderen aan je website door middel van de webmaster dat de verrichtingen uitvoert. Hierdoor kan u meer tijd spenderen aan de activiteiten in uw bedrijf.