Welke telefoon heb ik nodig?

De huidige generatie mobiele abonnementen leveren je de meest recente smartphones zonder kosten vooraf. De kosten van de handset worden ruimschoots gedekt door de maandelijkse tarieven van het abonnement. Om deze reden kost het je vaak meer dan 500 euro als je het laatste moderne toestel los wilt aanschaffen terwijl deze bij een toestelabonnement zonder kosten vooraf wordt aangeboden. Als je wilt schikken voor een smartphone met een lagere verkoopwaarde zoals een budget telefoon dan is het al mogelijk om een los toestel te kopen voor minder dan 100 euro. Nu zijn dit niet de snelste smartphones met een minder goede camera en specs maar als je niet de allerlaatste technische snufjes hoeft te hebben dan is dat ook niet nodig.

Verander je geregeld van mobiele telefoon?
Dan is het standaard mobiele abonnement met toestel niet adequaat. Je wilt dan immers niet gebonden zijn aan een 1- of 2-jarig contract terwijl je al lang een ander toestel gebruikt. Gedurende de looptijd van het contract betaal je dan immers nog steeds voor het toestel om deze af te betalen. Met een mobiele telefoon zonder simkaart, ook wel bekend als een losse telefoon, kun je zonder problemen gebruik maken van een sim only simkaart dat iedere maand op te zeggen is. Het is de uitzonderlijke vrijheid die gepaard gaat met een abonnement. Met een maandelijkse sim only kun je van mobiele telefoon veranderen terwijl je geen maandelijkse tarieven betaalt voor het aflossen van het toestel.

Telefoon kiezen
Het uitkiezen van een mobiele telefoon is niet makkelijk. Op verschillende websites is het mogelijk is te vergelijken. Voor een telefoon kopen in Belgiƫ kun je gaan naar deze website en hier ga je naar een mobiele telefoon in Nederland. Uiteraard zijn er ook de websites van de providers zelf zoals Proximus in Belgiƫ en T-Mobile in Nederland. Op de websites van de providers zijn mobiele telefoons te vergelijken.

De laagste maandtarieven
De belangrijkste factor die de lage maandtarieven mogelijk maakt is het gebrek aan een mobiele telefoon. Met een contract inclusief toestel betaal je de mobiele telefoon af gedurende de lengte van het contract. Bij een abonnement zonder toestel is dit niet het geval waardoor het meer flexibiliteit garandeert terwijl de maandelijkse kosten iedere maand gelijk zijn. Met een flexibel maandelijks contract combineer je de vrijheid van prepaid bellen met de lage maandelijkse kosten van bellen met een abonnement. Bekijk alle aanbiedingen die op dit moment verkrijgbaar zijn en bepaal welke aanbieding het beste bij je situatie past.