Zet inbrekers buitenspel!

Het is de nachtmerrie van ieder huishouden. U gaat zoals elke avond lekker uw bedje in. Maar ergens middenin de nacht wordt u wakker van vreemde geluiden. U maakt uw partner wakker, die gaapt een paar keer en antwoord met een vermoeid “Schat, het is vast dat raam beneden weer… Hoog tijd dat we dat laten maken!” en valt vervolgens weer diep in slaap. Maar ergens klopt er iets niet; de geluiden zijn dit maal op meerdere plekken te horen. Plotseling een klap, wat verstomd gemompel… En een deur die hard dicht wordt gegooid. Wat nu? U gaat naar beneden en terwijl u de slaap nog uit uw ogen wrijft, ziet u tot uw grote ontzetting dat er diverse spullen weg zijn… En dit is slechts één mogelijk scenario, inbraken vinden op zeer verscheidene manieren plaats. Naast het verliezen van eigendommen ervaren veel mensen een inbraak tevens als een verlies van hun gevoel van veiligheid. En dat terwijl uw woning nou juist de meest veilige plek op aarde zou moeten zijn.

Maar dat overkomt mij niet hoor…

Een ‘ver van mijn bed show’? Geenszins. Want wist u dat er in België op jaarbasis zo’n 75.000 inbraken worden gepleegd? Dat zijn ruim 200 inbraken per dag! In Nederland ligt het aantal zelfs rond de 100.000. Met name in de grote steden loopt men het meeste risico; in Antwerpen bijvoorbeeld staat de teller rond de 4000 inbraken per jaar. In een stad als Rotterdam is dit aantal zelfs dubbel: mar liefst 8000 inbraken per jaar! In België wordt de kans dat u een inbreker over de vloer krijgt op 1 op 100 geschat, wel degelijk een incident om rekening mee te houden dus. Om aandacht te trekken voor dit fenomeen is in België de actie ‘1 Dag Niet’ gelanceerd, een dag die op 28 oktober 2016 plaats zal vinden om mensen bekend te maken met de feiten omtrent inbraken. Tevens om burgers aan te zetten tot het nemen van preventieve maatregelen om een eventuele inbraak te voorkomen.

Wat kan ik zelf doen?

Deze actiedag is natuurlijk een fantastisch initiatief, maar u hoeft er niet op te wachten om zelf al aan de slag te gaan. Om ervoor te zorgen dat inbrekers bij u geen kans maken, kunt u overwegen uw huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Dit kan op diverse manieren; laat bijvoorbeeld nooit deuren en ramen open als u niet thuis bent. Zorg tevens voor goed hang- en sluitwerk en doe de deur ’s nachts goed op slot. Geef ook nooit op sociale media aan wanneer u op vakantie bent. Dit zijn allemaal handige tips om de kans op inbrekers te verkleinen, maar de meest effectieve manier is en blijft het aanschaffen van een goed inbraakpreventiesysteem. Inbraakbeveiliging helpt namelijk niet alleen de inbreker te betrappen en af te schrikken, maar werkt ook preventief. Wist u dat opmerkelijk minder inbraken plaats vinden bij panden die zichtbaar beveiligd zijn? Wellicht bent u bang dat dit u veel geld zal kosten en heeft u er tot op heden daarom van af gezien, dit is echter absoluut niet nodig. Voor ieder budget is er een systeem dat voldoet aan gestelde normen én uw persoonlijke wensen. Indien u meer informatie wenst te verkrijgen, kunt u te allen tijde vrijblijvend een kijkje nemen op de website van JBE Security. Zij voorzien u zeer graag van advies om het scenario zoals hierboven beschreven samen te voorkomen!